Napoved za konec avgusta in začetek septembra 2019 – karmično čiščenje

Mesec avgust je astrološko zelo zanimiv, saj se je v tem mesecu že marsikaj zgodilo in se še bo. Merkur se je obrnil iz retrogradnosti v direktno gibanje zadnjega dne v juliju, njegova pretekla retrogradnost pa je še nekaj časa vplivala na vse nas kot zapoznela reakcija. To je trajalo še nekaj dni v začetku avgusta, ko je tičal v istih stopinjah kot takrat, ko je bil retrograden. Ti dnevi so bili lahko precej naporni, kar se tiče komunikacije, lahko pa se je zapletalo tudi pri poslu, urejanju papirjev ali v prometu. Retrogradni Merkur je bival v dvojčkih, 2.8. pa se je premaknil v znamenje raka. Pridružil se je Veneri, Soncu in Marsu in bo tukaj ostal vse do konca avgusta. Naša komunikacija bo v tem obdobju čustveno obarvana in mehka, kasneje, ko se bo  Merkur premaknil v leva, pa bo postala bolj ognjevita.

Še bolj zanimiv pa je bil obrat Jupitra, ki se je 11.8.2019 iz retrogradnosti obrnil v direktno gibanje. Jupiter na splošno napoveduje bogastvo, blaginjo in pozitivno naravnanost. To pomeni, da so in seveda še bodo (to je bilo namreč pred kratkim) ljudje postali bolj optimistično naravnani ter bodo spremenili pogled na svet, postali bodo bolj odprti ter bodo kot taki bolj sprejemali druge ljudi in njihove poglede na življenje. Jupiter ljudem nosi prijaznost ter širokost in odprtost, ki pa je bila do zdaj za nekaj časa malo prezrta in pozabljena. Jupiter je drugače nastanjen v škorpijonu, kar nam vsem daje zagon, da se strastno zavzemamo za svoja prepričanja, lahko pa nas potegne tudi želja, da zaplavamo v izobraževanje okultnih ved, tudi Jyotisha ali Tarota.

V tem istem času se je na isti dan 11. 8. še en drug pomemben planet obrnil v retrogradno gibanje, to je Uran. Uranu pravijo planet prebujenja, saj nas s svojim delovanjem rad šokira zaradi nepredvidljivosti in direktnosti. Precej bo vplival na naše odnose, kar se bo v avgustu in septembru zagotovo poznalo in odražalo v nas. Zelo bo vplival na Marsa in njegovo ognjevitost, kar bo marsikomu streslo tla pod nogami. Njegov retrogradni vpliv pa ne bo čutiti le na čustvenem področju v povezavi z odnosi, ampak tudi v spremembah v tehnologiji. Planeti v retrogradnem gibanju namreč nakazujejo na vračanje nazaj in popravljanje, kar pomeni, da lahko pričakujemo izzive in izboljševanje na nekaterih tehnoloških področjih.

Zelo pomembno v tem mesecu kot tudi naprej v septembru pa je dejstvo, da Saturn ostaja še vedno retrograden in stoji skupaj s Ketujem v isti hiši, kar za vse nas predstavlja precejšnji izziv. Retrogradni Saturn nas namreč preizkuša  ali smo dovolj odgovorni in predani za delovanje na določenem področju ali pa smo nasprotno od tega neodgovorni ter puščamo delo nedokončano. V tem primeru nas lahko doletijo kakšne neprijetne posledice, saj se v tem obdobju karma močno prečiščuje. Posebej zato, ker je poleg še en karmični zalogaj, to je Ketu – Južni Lunin vozel, ki nas sili v dokončevanje stvari, ki nam ne služijo več. Oba stojita v strelcu, ki mu vlada Jupiter, kar nas vse nas sili, da ravnamo po svoji vesti in se vseskozi v tem obdobju sprašujemo, ali dovolj upoštevamo resnico. Če do sedaj nismo ravnali pravično, so nam lahko v tem času kakšne stvari odvzete, saj nas Saturn in Ketu v strelcu na takšen način opominjata, da moramo ravnati pošteno. Če pa smo se do sedaj trudili v tej smeri, pa nas čakajo nagrade. Najslabše pa je, če delamo veliko napak, se ne trudimo in iščemo opravičila, na koncu pa smo še presenečeni, če nas doleti nekaj slabega. Saturn v tem obdobju nosi tudi veliko strahov, saj zavzeto iščemo resnico in jo hočemo vedeti, zato se marsikdo sprašuje ali je do zdaj ravnal pravilno ali ne. Vse to lahko v ljudeh zbuja negotovost. Posebej v tem času je to povezano z vero in verskimi prepričanji. Ljudje bodo v tem obdobju velikokrat prestrašeni zaradi vere in tudi jezni v povezavi z njo. Vendar se moramo ob tem zavedati, da v resnici obstaja le en bog, ki je skupen vsem religijam in da ta bog ali pa ta vseobjemajoča božja prisotnost ali kakorkoli to imenujete, deluje le iz ljubezni, ter da je vedno pravična. Njen odgovor na naše ravnanje je vedno ljubezen, pa čeravno se tega ne zavedamo. Če se k njej usmerimo nam bo prinesla mir v srce in občutek povezanosti z vsem stvarstvom, če pa se od nje umaknemo in smo prežeti s sovraštvom, jezo in nestrpnostjo, pa negotovost in večno tavanje.

Da je to čas jeze in frustracij, ne le strahu, je odgovoren še en pomemben premik, to je  prestop Marsa, planeta energije, pa tudi jeze in nemira, iz raka v ognjenega leva, kar se je zgodilo 8.8.2019. Tu se bo Mars, stoječ v levu, 30.8. znašel na istih stopinjah kot Sonce. Ta povezava bo v ljudeh lahko sprožila vrsto ognjenih, tudi negativnih čustev, izbruhov besa in drugih negativnih odzivov, povezanih z jezo. V levu bosta zadnje dni avgusta in do 9. septembra skupaj stala, poleg Sonca in Marsa, še Venera in Merkur, kar bo lahko zanetilo nekaj prepirov med ljubezenskimi partnerji, ki bodo drug od drugega zahtevali resnico in bodo v tem obdobju marsikaj razčiščevali, se spuščali v stare, globoke zamere in iskali krivca. Precej pa nas bo tudi strah, glede tega, kam se bodo naša razmerja obrnila. Zato se v tem obdobju zagotovo svetuje previdnost, da se ne bi zaradi preteklih grehov laži in prevar, ki bi prišle na površje, prekinila kakšna veza ali pa izbruhnila kakšna afera, saj je pod drobnogledom v tem času tudi vladajoča elita. Ta povezava 4-ih planetov v levu nas namreč potiska v iskanje zaupanja in zvestobe, ki se jo moramo naučiti, tako v tesnih medosebnih odnosih, kot tudi na družbeni ravni, med politiki in tistimi, ki vodijo našo državo. In ravno to zaupanje bo res na preizkušnji. Planetarni vplivi so namreč takšni, da se vseeno lahko zgodi kakšen neprijeten preobrat, pa če bomo v komunikaciji še tako previdni. Namreč razkrili se bodo stari grehi, za to bo poskrbel tudi Uran in najbrž šokiral marsikoga. Ko nas namreč energije planetov potegnejo, je to težko regulirati, razen če smo globoko v stiku sami s sabo in se zavedamo svojih čustev in odzivov nanje. Zato je vedno priporočljive meditacija in umirjenost, predvsem v takem burnem obdobju. Na razkrivanje resnice v tem obdobju pa bo vplival tudi Neptun, ki stoji nasproti Sonca in vedno na površje potiska naše najgloblje nezavedne vzorce, ter v povezavi z duhovnostjo tudi stvari, ki so bile dolgo skrite. Ker Neptun stoji nasproti Sonca pa lahko razkrije tudi mnogo skrivnosti, v povezavi z vodilnimi politiki in ljudmi, ki so v družbi znani in vplivni.

15. Avgusta bo na nebu tudi polna Luna, ki v ljudeh vedno prebuja močne občutke ter ostri intuicijo ter nas poveže z našim najglobljim bistvom. Pomaga nam, da prizemljimo naše ideje in načrte ter nas popelje v nov cikel, ko lahko stvari, ki jih ne želimo več spustimo, da odidejo. Zato je po polni Luni vedno dobro razmisliti česa ne želimo več v svojem življenju. Posebej bo to pomembno narediti v tem času, saj bo polna Luna nastopila v znamenju kozoroga, ki mu vlada Saturn. Saturn pa je retrograden in nas v tem času pelje v preteklost in jo čisti, poleg njega pa stoji Ketu, ki nas opozarja naj res končamo s stvarmi, ki jih ne potrebujemo več. Zato se moramo spustiti do svojega najgloblje srčike ter v sebi odkriti kaj je tisto kar nam služi in nas povzdiguje, kaj pa je tisto, kar nas ne osrečuje več in nas samo bremeni ter nam jemlje energijo. 

9. septembra se bo še Venera umaknila iz ognjenega leva in se premaknila v natančno devico, kmalu pa se ji bo pridružil še Merkur, ki se bo v znamenju ki mu vlada, počutil precej bolje. To bo seveda dobro vplivalo na ljudi, saj se bo komunikacija malo umirila in postala bolj pragmatična in ne bo več tako pod vplivom naših čustev. 17.9. se bo v devico umaknilo še Sonce in zadeve se bodo precej umirile. 24.9.2019 se bo Mars tudi premaknil v razsodno devico in nam tam nosil veliko delovnega zagona, želje po pomoči drugim, tako, da bomo svojo energijo bolj usmerjali v dobrobit drugih in ne toliko v svoje frustracije in jezo.

You may also like...