Program tehnik čuječnosti

Duhovno

10. TEDENSKI PROGRAM

  • karmičnega čiščenja (vzorci, travme),
  • zavedanja samega sebe (samozavest),
  • odpiranja srca in tretjega očesa (čustva, intuicija)
  • in dviga zavesti (ozaveščenja kdo sem in zakaj sem tu, moja naloga tukaj)!

Kaj nam ponuja 10. tedenski program:

Podrobno izdelan načrt za vseh 10 tednov, ki vsebuje:

– tehnike dihanja- povezano dihanje in meditacija,
– vaje iz joge in vaje za hormonsko ravnovesje (posebej za ženske),
– različne in po individualni Jyotish natalni karti narejene preventivne tehnike po Jyotishu za bolj pomembne dneve od ponedeljka do petka v vsakem od 10. tednov,
– vaje iz kabale za doseganje čustvene svobode,
– mudre,
– vaje za uravnovešanje čaker –energetskih središč v našem telesu – centrov moči,
– vaje za razvoj samozavesti in notranje gotovosti, za čustveno osvoboditev, povrnitev energije, prizemljitev ter povezanost s kozmosom in odpiranja pretoka obilja, – zasidranje duše,
– vaje za komuniciranje z vesoljem – biti prisoten, čuječ, pozoren,
– vaje za premik zbirne točke – izstop iz zgodbe,
– vaja za povrnitev energije – rekapitulacija ter razbijanje škodljivih vzorcev.

Pa še:

  • svetovanje v povezavi s prehrano in napotitev k priznanim svetovalcem za prehrano in alternativnim metodam zdravljenja,
  • svetovanje pri uporabi eteričnih olj in prehranskih dodatkov, 
  • SPREMLJANJE NAPREDKA IN INDIVIDUALNO UČENJE VSEH TEHNIK, RAZGOVORI IN SVETOVANJE S POMOČJO JYOTISHA, TAROTA ALI DRUGIH TEHNIK!

Cena 10. TEDENSKEGA PROGRAMA je odvisna od vaše natalne karte in želja:    od 440 – 1400€

KAJ JE 10. TEDENSKI PROGRAM PRISOTNOSTI – PROGRAM DUHOVNEGA RAZVOJA ter DVIGA ZAVESTI – RAZREŠITEV TEŽAV

Ko preko Jyotish analize zvemo, zakaj imamo težave, ovire in probleme na določenih področjih in ko ozavestimo, da živimo našo karmo (posledice naših dejanj in naše predvidljivo obnašanje) in dharmo (življenjsko poslanstvo) ter nam je ob vseh teh informacijah še vedno zelo težko, ker preživljamo težko obdobje ali ne najdemo poti iz svoje situacije, nam lahko zelo učinkovito pomaga program Duhovno oz. program »Duhovnega razvoja ter dviga zavesti.« To je program, ki nas popelje na potovanje vase, nas zbudi ter nam ponudi konkretne odgovore na naša življenjska vprašanja. Je proces raziskovanja našega najglobjega sveta, v katerega ne more vstopiti nihče drug, kot le mi sami. S tem programom prebudimo sebe in se v polnosti zavemo našega življenjskega poslanstva ter ob tem razrešimo tudi naše travme, čustvene rane ter stopimo na pot ozdravitve.

Ta program nam namreč pomaga, da preko notranjega doživljanja ozavestimo sebe in svet okoli nas ter ugotovimo, kako smo del vesolja in kako je vesolje del nas. Tako se v polnosti zavemo, da je vse zrcalni odsev našega notranjega sveta. Poleg tega začnemo tudi dejansko razumeti našo karmo in dharmo, saj se v tem procesu pojavi globoko razumevanje naše življenjske poti. Kar nam je Jyotish analiza razkrila, lahko zdaj tudi podoživimo, začutimo ali poglobljeno razumemo.

Namen tega programa, podrobnega individualnega načrta, je dvigniti vibracijo našega telesa. Iz Jyotish karte se zelo dobro vidi, kje imamo nizke vibracije in kje se zato pojavljajo zastoji, težave, ovire, bolezni… To nam kažejo postavitve planetov v naši karti. Če z različno preventivo dvignemo vibracijo planeta, ki nam nosi težave, se situacija na tistem področju, popravi. Saj višje ko vibriramo, bolje se počutimo, več energije imamo in bolj smo zdravi.

To pa lahko dosežemo le z delom na sebi, meditacijo ter drugimi preventivnimi tehnikami, ki so posebej prilagojeni glede na našo rojstno sliko. Drugače lahko izgubljamo energijo, ko iščemo rešitve za naše probleme, težave ali slabo zdravje, ker ne vemo točno, kako naj situacijo popravimo.

Kaj je PRISOTNOST: prisotnost je pojav, ki se nam razodeva preko različnih znamenj. Lahko so ta znamenja vidna; ljudje, živali ali dogodki (pravimo jim glasniki), ki nam jih nebo pošlje, da nas na nekaj opozori; ali pa nevidna znamenja: občutja, misel, ki nas preleti, notranje doživetje, nap. da nas zvije v želodcu ali nam stisne srce ali pa nas preleti ugodje, sreča. Prisotnost tako ne le vidimo, lahko jo tudi zaznamo. Temu lahko pravimo tudi UVID, pa INTUICIJA, uporabljajo se tudi izrazi: čuječnost, budnost, pozornost, sinhronost. Prisotnost nam glasnike pošlje vedno takrat, ko jih potrebujemo, čeprav se nam zdi, da temu ni tako. Prisotnost vedno ve kaj rabimo in zakaj to potrebujemo. To je višja inteligenca, načrt, ki uravnava in usmerja naša življenja.

TEHNIKE V 10. TEDENSKEM PROGRAMU PRISOTNOSTI – PROGRAMU DUHOVNEGA RAZVOJA ter DVIGA ZAVESTI

a) MEDITACIJA

Meditacija naj bi bila po različnih teorijah «stanje brez misli«. To je še najbolj primerna razlaga za to dejavnost, ki jo lahko razlagamo tudi kot stanje nedejavnosti ali nedelanja. Kdor se je lotil meditacije, pa je lahko hitro ugotovil, da je to zelo težko. Pripraviti sebe oziroma svoj um do tega, da se ustvari neke vrste distanca do misli, ki se nam drugače nenehno pojavljajo, je res velika umetnost. Meditacija nikakor ni na primer, da si predstavljamo svetlobo okoli sebe, pa tudi ni ponavljanje afirmacij ali kakršnokoli drugo ponavljanje. Gre za to, da spustimo svoj um in misli, da odidejo od nas in na njih nismo navezani. Ko misli pridejo, jih preprosto spustimo ter se osredotočimo na praznino. Bolj se praznini posvečamo, lažje nam je in sčasoma se navadimo, da se z mislimi ne ukvarjamo, ampak jih spuščamo. Če smo v meditaciji redni, pa lahko dosežemo, da se misli ne porajajo več toliko, kot so se včasih, saj se naš um umiri. Tako lahko tudi dosežemo višja stanja zavesti.

Da pa nam uspe dokaj hitro umiriti um, pa je zelo primerna meditacija preko povezanega dihanja. V tej meditaciji zapremo uči in začnemo enakomerno dihati skozi obe nosnici. Med dihanjem ne ustvarjamo premorov, ampak vseskozi poskušamo čim bolj enakomerno dihati. Pozorni smo le na dihanje in misli preprosto spustimo, če se pojavijo. Tako počasi zdrsnemo vase in v tišino. Če začnemo razmišljati in nam misli preveč motijo notranji mir, se spet posvetimo enakomernemu vdihu in izdihu in praznini ter je takoj lažje. Ob tem se lahko osredotočimo na področje med očesoma (tretje oko) ali pa na področje srca. Tako bomo sčasoma začutili mir in globoko praznino, v kateri se umiri in spočije naše celotno telo.

Če bomo vztrajali, se bo to zagotovo zgodilo, saj tisto, čemur posvečamo pozornost, raste.
Meditacija znanstveno dokazano zelo dobro vpliva na naše celo telo. To je namreč globoka sprostitev, ki nas umiri ter tako posledično pozitivno vpliva na naše zdravje. Predvsem nam zelo pomaga, kadar smo v stresu in obremenjeni zaradi prehitrega načina življenja, ki nas lahko zelo izčrpa. Če smo stalno v stresu, pa smo tudi bolj podvrženi različnim boleznim, tako virozam kot bakterijskim okužbam, ščasoma pa tudi hujšim boleznim: sladkorni bolezni, boleznim ščitnice, depresiji, anksioznosti, visokemu krvnemu pritisku, nespečnosti, astmi, artritisu, alkoholizmu, raznim želodčnim razjedam in še čemu.
Meditacija sicer ne more teh bolezni popolnoma odpraviti, lahko pa zelo izboljša energetsko stanje našega telesa. Če se ukvarjamo z meditacijo, namreč sproščamo svoje telo in odpravljamo negativne posledice stresa, saj meditacija te posledice zelo učinkovito uravnava in zdravi, nap. občutke strahu, tesnoba ali zaskrbljenosti, nenehnega tiščanja v prsih, pokašljevanje, šumenje v glavi, kronično utrujenost in druge zdravstvene težave. Posledično pa se počutimo bolje in naše zdravstveno stanje se izboljša, včasih pa celo čisto popravi.

b) MUDRE, ČAKRE

Beseda Mudra izhaja iz sanskrtskih besed mud (veselje) in ra (dajati). Torej bi to lahko pomenilo dajati veselje. Mudre so drugače drža ali položaj rok. Mudra je tako sveta drža rok, ki razvija zavedanje toka življenjske energije v telesu ter ob pogosti vadbi preusmerja subtilne energije v višje čakre in povzroči višja stanja zavesti.
Čakre so energijske točke oziroma energetska središča – središča moči. Beseda čakra izvira iz sanskrta in pomeni kolo ali vreteno. Poznamo sedem čaker: korenska čakra, vranična/sakralna čakra, popkovna čakra, srčna čakra, grlna/vratna čakra, čelna čakra ter kronska/temenska čakra.

c) VAJE IZ KABALE

Kabala je starodavna mistična modrost judovske veroizpovedi. Sama beseda kabala izhaja iz hebrejskega glagolskega korena, ki pomeni sprejemati, sprejeti. Pri tem nauku je to vezano na tradicijo. Tradicija je namreč tisto, kar naj bi se prejelo in sprejelo in se kot znanje prenašalo skozi čas. Že samo znanje je na nek način tradicija, učitelj pa je le nosilec tega znanja oziroma tradicije. Tako kabala prinaša prvo in dokončno znanje, ki je večje od kateregakoli učitelja, saj je to znanje o naravi Boga samega, rojstvu duše, procesu stvarjenja vesolja, namenu življenja na zemlji in o tem, kaj se zgodi potem. Poleg te modrosti, pa vsebuje tudi specifične tehnike za izboljšavo telesa, duše in samega življenja.

Največja skrivnost kabale je matrica, ki je osnova tako za strukturo vesolja pa vse do tega, kako je sestavljena človeška osebnost. Ta matrica je drevo življenja. Drevo življenja je zelo zapleten simbol s povezavami in vezmi ter z nešteto sistemi in vrstami notranjih predstavitev in shem. Je kot zemljevid, ki opisuje pot božanske energije razdvojenega sebstva, ki jo le-ta uporablja za izražanje samega sebe v fizičnem svetu. Njena energija se pretaka iz ene sfere v drugo ter tako pridobi teksturo in pomen. Na koncu se prizemljena dotakne resničnosti in prevzame njej določeno oblike. Tako drevo življenja predstavlja vzorec, po katerem je Bog ustvaril vesolje in je rojena duša. Lahko tudi rečemo, da je to zgradba, po kateri lahko razumemo vse stvari. Drevo življenja je konkretno sestavljeno iz 10 sfirot ali sfer vpliva, ki so povezane z 22 potmi ali netivot. Preko razumevanja drevesa življenja lahko razumemo tudi sebe ter se izpopolnimo ter lažje obvladujemo svet.

Kabala se tako tudi zelo močno povezuje s tarot kartami, ki so bile narejene po njeni strukturi in so sestavljene iz 22 kart iz velike arkane ter 56 kart v barvah male arkane.

Vaje iz kabale:
– vaja za razčiščevanje negativnih čustev (nap. strah, žalost, jeza, zamera…)vaje
– vaja petih čutov,
– vaja; Za zen – budistična meditacija »brez uma«, zrcalna in odzivna meditacija,
– vizualizacija (predstavljanje različnih slik, podob…)
– slap,
– viharjenje možganov (brainstorming)
– vaja gledanja v svečo,
– sprehod v parku – točka vašega sebstva,
– dovzetna umetnost,
– čarovnik,
– angel varuh,
– urjenje volje,
– vnovično predstavljanje,
– naključna prijaznost,
– skupinska zavest,
– potiskanje naprej,
– razvijanje mirovanja ter še številne druge vaje.

*Cenik velja od 1.10.2019.