Rahu/Ketu tranzit (Strelec, Kozorog, Vodnar, Ribi)

Rahu in Ketu bosta od 23. 3. 2019 izstopila iz znamenja raka in kozoroga ter bosta vstopila v znamenje dvojčka in strelca. Tam bosta ostala  18 mesecev.

Njun tranzit – prehod nam bo pokazal kaj bomo v življenju oddigrali, doživeli in izkusili. Rahu in Ketu vplivata na našo karmo oziroma usodo in nosita pri prehodih velike spremembe v našem življenju. Sta najboljša pokazatelja našega duhovnega napredka in karmičnih vplivov.

Rahu bo vstopil v znamenje dvojčka, ki je v osnovi 3. hiša natalne karte.  To je hiša truda, poguma in naše vitalne energije. Je pa tudi hiša naših mlajših bratov in sester, če jih imamo ter naših talentov in sposobnosti. Poleg tega pa je to tudi hiša komunikacije, pisanja ter krajših potovanj.  V prihajajočih 18 mesecih bomo zato veliko komunicirali, se podajali na krajša potovanja in skušali razvijati in pokazati svoje talente. Vendar  je seveda odvisno kje se ta tretja hiša pri vas nahaja v natalni karti in seveda kje je nastanjen njen vladar – Merkur. Dvojček je zračno znamenje povezano, poleg komunikacije, tudi s diplomacijo, pošto, elektronskimi mediji, trgovino torej prodajo in poslom na splošno. Povezan pa je tudi s pisanjem, zato imajo mnogi pisatelji ali pa novinarji močno tretjo hišo. Lahko se vam v tem času zgodi, da začnete več pisati ali da celo napišete knjigo. Lahko pa vas bo potegnilo v svet medijev, računalništva in marketinga, (saj je znamenje dvojčkov povezano s tem). V tam času bomo tudi prisiljeni v razporejanje naše vitalne energije in se bomo ukvarjali s tem, kam energijo dajemo in če nam to prinaša koristi oziroma dela škodo. Zelo je  namreč pomembno kam usmerjamo svojo energijo, torej, da jo ne izgubljamo za nepotrebne, nekoristne stvari. Res je da je posebej treba paziti pri komunikaciji, saj ljudje, ki govorijo (učitelji, predavatelji na primer) izgubljajo ogromno energije. Merkur, ki vlada dvojčku, je tudi planet prilagajanja, zato se bomo v tem času skušali prilagajati v različnih okoliščinah, kjer bomo morali pokazati pogum ali pa se potruditi. Nanazadnje pa bodo v ospredju naši mlajši sorojenci, če jih imamo. Z njimi bomo razreševali konflikte ali se na splošno ukvarjali z odnosi do njih, v povezavi z našim očetom.

Ketu bo istočasno ko bo Rahu v dvojčkih, vstopil v znamenje strelca, ki je v osnovi naša 9. hiša očeta, sreče, daljših potovanj ter duhovne prakse. To je tudi hiša naših vrednot, idealov, moralni kompas, predstavlja pa tudi filozofsko razmišljanje, našega notranjega učitelja in duhovno prakso. Prinaša možnost da se učimo višjih znanj, sposobnost, da v nekaj verjamemo in imamo upanje. Tako v osnovi znamenje strelca predstavlja zakone v družbi, pravico, resnico, pravičnost, religiozne študije, akademske dosežke, privilegije v študiju, naslove, ki jih lahko v študiju pridobimo, predstavlja tudi naše odnose s učitelji in odnos do vrednot v družbi.  Daje nam kvaliteto učenja, željo po učenju, pa tudi željo po pridiganju in poučevanju drugih. Nenazadnje pa znamenje strelca predstavlja tudi inspiracije in ideje ter željo po potovanju oziroma romanju. Daje nam namreč občutek, da smo takrat, ko se romanje udeležimo, pod dežnikom božjega, oziroma nečesa, kar je višje od nas, to pa je za ljudi, ki smo duhovna bitja, resnično pomembno in tudi privlačno. Strelcu vlada planet Jupiter, ki označuje željo po učenju, pridobivanju znanja in izobraževanju. Tako predstavlja ne le učitelje, ampak tudi otroke, poleg tega pa nakazuje tudi na materialno blagostanje in vse, kar je v življenju dobrega.

Ko bo Ketu vstopil v strelca, v 9. hišo, nam bo odprl karmična vprašanja v povezavi z našim očetom in če do zdaj z njim nismo razrešili, bo to potrebno storiti zdaj. Lahko, da se bomo v tem času umaknili od očeta ali on od nas, toda sililo nas bo v razmišljanje o našem odnosu do očeta. Zamajal bo tudi naša religiozna in duhovna prepričanja in v tem času lahko popolnoma spremenimo naš način razmišljanja in verovanja kot smo ga imeli do zdaj. Lahko se v tem obdobju srečamo s posebnimi duhovnimi učitelji, ki nam bodo razjasnili veliko dilem in vprašanj, na katere do zdaj nismo dobili odgovora. Razmišljali bomo o religiji in duhovnosti ter tudi etiki in morali ter se spraševali ali ravnamo prav v določenih vprašanjih in problemih. Zelo bo v ospredju vprašanje šolstva in prava, tudi pravic učiteljev, pravnikov in drugih ljudi, ki so v procesih izobraževanja udeleženi. Ketu nas bo na teh področjih silil, da stvari spremenimo, saj bo marsikje na hitro odnesel okostenela pravila, norme in zakone, ki so preživeli. Marsikdo, ki je bil do zdaj v izobraževanju, bi lahko spremenil poklic, saj se mnogi ne bodo mogli več prilagajati rigidnemu in zastaranemu šolskemu sistemu. Začeli bomo razmišljati drugače, hoteli se bomo drugače učiti in naš odnos do izobraževanja se bo spremenil. Projekti, načrti in naloge, ki niso bile zastavljeni etično in v želji, da pomagajo k čim boljšemu razvoju na področju šolstva ne bodo obstali, temveč bodo v tem obdobju pod pritiskom večine dočakali svoj konec. Nasprotno bodo pa novi načini poučevanja, ki so v skladu z višjimi resnicami, zaživeli bolj kot kdajkoli. Zato je to tudi čas razvoja znanosti in religije, učenja duhovnih resnic in višjih stanj zavesti. Poleg tega pa je to tudi čas, ko se bomo spraševali o tem ali smo srečni ali ne ali živimo zase ali le za druge, v nekih pravilih, ki jih ne maramo in ne priznavamo. Želeli bomo živeti drugače, bolj svobodno v razmišljanju, svobodno v priznavanju tistega v kar mi verjamemo, pa če je drugim to všeč ali ne. Seveda bomo lahko zato prišli v konflikt z tradicionalnimi pravili in normami, avtoritetami ter očetom, ki tudi avtoriteto predstavlja. Poleg tega pa nas lahko potegne v daljne kraje, na potovanja, ki bodo verjetno povezana z željo po duhovnem razvoju in doživljanju sreče ter iskanju prave vere za nas.

Ketu se bo v strelcu, v 9. hiši, družil s Saturnom – Šanijem  in nekaj časa bosta  celo na istih stopinjah, kar bom natančneje razložila v drugem prispevku.

Razlaga je za določeno znamenje splošna in ne konkretna, saj je odvisna od postavitve planetov v vaši natalni karti.

Sledi razlaga kaj pomeni prestop Rahu/Ketu po Vedski astrologiji za določena znamenja, oziroma za vaš ascendent, razlaga pa velja tudi če imate v določenem znamenju postavljeno vašo Luno ali Sonce; (če ne veste vašega ascendenta, torej katero znamenje po Vedski astrologiji je v vaši prvi hiši vaše natalne karte ali pa v katerem znamenju imate postavljeno Luno, me lahko kontaktirate. Inf. so na spletni strani – KONTAKT);

STRELCI ALI LUNA V STRELCU; Rahu bo prehajal vašo 7. hišo, Ketu pa 1. hišo, kar bo prineslo v vas občutek, da v resnici s svetom niste povezani in da ste kot nekdo, ki ne spada v ta svet, v to družbo. Nezainteresirani za izgled, se v tem času ne boste preveč spreminjali, saj vas namreč vaš videz ne bo toliko zanimal. Za videz boste skrbeli le toliko, da boste všečni drugim in to vam bo tudi veliko pomenilo. Zelo kritični in zahtevni boste do sebe, razvijali pa se boste bolj za druge in tudi poslovni uspeh boste dosegli preko drugih. Precej boste tudi usmerjeni v samoto in boste v tem obdobju želeli biti sami ali pa vas bo potegnilo v tujino. Prijala vam bo rutina in vsakodnevno opravljanje vaših obveznosti oziroma dela. Zelo boste vezani tudi na dom, kjer boste hoteli imeti mir, da si odpočijete od stresa in dela. Bodo pa vaši partnerji v tem obdobju bolj dominantni in glavni, svoje potrebe in želje bodo postavili v ospredje. Lahko da bodo težki v svojih zahtevah, včasih kar nemogoči, tudi precej posesivni in zahtevni. Zelo bodo usmerjeni v želje v povezavi s poslom in bodo hoteli uresničiti svoje ambicije preko truda. Tudi pogumni bodo v poslu in v družbi na ven, bolj kot ponavadi. Ogromno energije bodo vlagali v status in uresničenje želja v službi. Včasih vam bo tako težko, da boste hoteli kar uiti. Vaša veza bo namreč na preizkušnji in testiran bo tudi vaš odziv na partnerja in vajino vezo. Od trenutne veze zato ne pričakujte preveč, ker boste razočarani. Lahko prepiri z vašim partnerjem postanejo večji in bolj intenzivni, partner se tudi lahko spremeni, transformira, lahko na psihični ali telesni ravni. Zato bo treba na vezi in partnerstvu v tem času še posebej delati, to pa zato, da se pozdravijo stare rane, zamere ali nesoglasja, če so obstajala. Stvari iz preteklosti se bodo namreč začele razreševati. V tem tranzitu si boste zelo želeli partnerstva, posebej samski ali pa tisti, ki ste od partnerja na kakršenkoli način ločeni, lahko tudi odtujeni. Posebej vas bodo privlačili tujci. Nekdo z drugačno kulturo ali navadami. Se boste pa tudi srečevali s tujimi partnerji in preko njih uspeli z dobrim poslom. Preko tujih partnerjem bo prišel v tem času velik dobiček ali pa slava. Je pa to lahko tudi čas razvoja in zdravljenja veze, saj imate v tem času možnost, da se s partnerjem bolj povežete, kot kadarkoli prej, če boste sproti reševali nesoglasja, ki se bodo pojavljala v vaši vezi.

KOZOROGI ALI LUNA V KOZOROGU; Rahu bo prehajal vašo 6. hišo, Ketu pa 12. hišo, kar vas bo v tem času povezalo z različnimi zdravljenji, to je čas, da se zbudite in spremenite način življenja zaradi zdravja in dobrega počutja. Lahko da ste imeli slabe navade, lahko kakšne odvisnosti, ki jih pa morate zdaj spremeniti. Vaše sanje bodo v tem času mistične in spiritualne, živo boste sanjali, zato je dobro, da kdaj naredite analizo vaših sanj, da se bolj spoznate in preko tega rastete. To je namreč za vas obdobje čiščenja čustvene prtljage, ki ste si jo nabrali v preteklosti. Sanje imajo lahko v vašem življenju močan vpliv na vaše zdravje, da boste vedeli že vnaprej določene stvari in se tako lahko zaščitili. To je močan tranzit, ki vam pomaga, da postanete bolj zdravi. Lahko, da boste imeli tudi veliko stresa v službi, veliko dela ali pa stres in težave povezane s sodelavci. Ljudje ki delajo z vami, bodo na vas namreč pritiskali naj delate več kot drugi, kar bo za vas precejšen napor in stres. Lahko pristanete tudi v bolnici, zato res pazite na svoje počutje. V veliko pomoč vam bodo tuji zdravniki, ki vam lahko zelo pomagajo. Lahko imate v tem času zanimive izkušnje z insekti in zato bodite pazljivi pred piki insektov in žuželk. V tem času vas bodo tudi privlačili nenavadni hišni ljubljenčki, zato lahko imate za domačega ljubljenčka kar kačo ali pa kakšno drugo zanimivo ali strašljivo žival. Vam bo pa ta tranzit pomagal pri premagovanju svojih sovražnikov – nasprotnikov in tekmecev, zato je to dober čas za športnike. Vaši sovražniki se bodo od vas tako poraženi umaknili. Vendar morate biti vseeno na preži ter se paziti skritih sovražnik in ljudi, ki proti vam govorijo za hrbtom, saj se bodo vseskozi pojavljali. To čas rutine za vas, delo s tujci, potovanj v tuje kraje in izbris vaših dolgov. Pazite pa pri zapravljanju, da si ne nakopljete novih dolgov ali pa bankrotirate in se na tak način znebite dolgov. Vaše zapravljanje se bo na tak ali drugačen način namreč moralo ustaviti. Imeli boste namreč veliko možnosti najemanja novih kreditov, zato pazite, da vas te stvari res ne zapeljejo v napačno smer. Vaše dolgove boste na koncu sicer poplačali, glede denarja pa se boste morali naučiti pazljivosti, zato se boste v tem obdobju ukvarjali s tem koliko zapravljate in zakaj. Se pa lahko v tem času začnete kakšen spor ali se vam pojavijo kakšna nesoglasja z drugimi, lahko v družini. Lahko se tudi ločite, vendar je to odvisno od vaših postavitev. V družini se vam bodo dogajale težave, ovire in problemi, vezani na celotno družino, posebej pa tudi očeta. Vaš oče bi lahko v tem času imel težave, lahko bi bil slabšega zdravja, lahko se tudi zgodi, da bo svoje zdravstveno stanje pred družino skrival ali pa bi družina dobila napačne informacije o njegovi bolezni. Vleklo vas bo v tuje kraje, kamor se boste tudi namenili, vaše zanimanje pa lahko pritegnejo tudi tuje spiritualne ali neprofitne organizacije. Želeli boste biti namreč tudi dobrodelni do drugim in boste čutili odgovornost do ljudi, ki imajo manj kot vi.

VODNARJI ALI LUNA V VODNARJU; Rahu bo prehajal vašo 5. hišo, Ketu pa 11. hišo, kar vam nosi nove možnosti za rojstvo novega člana v družino in to nepričakovano. Imeli boste namreč veliko čustveno potrebo, da postanete starš. Posebej vas bo želja po otroku prevzela, če ste ženska. Lahko pa se zgodijo tudi kakšne težave pri nosečnosti, zato bodite pazljivi. Lahko bi tudi želeli zanositi, pa bi se pojavile kakšne težave. Zato potrpežljivost ne bo odveč. Lahko pa v tem času otroka tudi posvojite. Je pa to odličen čas za investiranje, ker bodo finance zrasle in se spremenile možnosti na materialnem področju, v vaše dobro. Lahko na hitro prejmete nek višji znesek, ki bo prišel preko vaše službe. V tem času lahko izgubite kakšnega prijatelja ali sodelavca, lahko zaradi sporov ali nestrinjanja ali pa zaradi drugih vzrokov – selitve na primer ali bolezni. Vaše namere v življenju se bodo spremenile, ne bo šlo vse po pričakovanjih, lahko pa so tudi težave s starejšimi brati in sestrami. Starejši bratje in sestre se bodo od vas umaknili in jih boste na nek način tudi izgubili. Lahko se vam v tem času zgodi sprememba službe, študij okultnih znanj ali pa želja po ustvarjalnosti, nastopih in izražanju samega sebe na različne načine – obiski ustvarjalnih delavnic, programov, izraznih projektov in podobno. Povleče vas lahko v študij računalništva, raziskovalne študije ali pa študij kemije in študije povezane s medicino. Postali boste tudi tekmovalni. Nekateri se bodo v tem obdobju romantično zapletli, kar lahko privede tudi do kakšnega skoka čez plot za poročene. Samski pa bodo uživali v zaljubljanju in na zmenkih. Posebej to velja za ljudi, ki bodo srečevali ljudi iz drugih krajev, dežel in držav – torej tujce. Ti jih bodo posebej privlačili. Ljudje, ki izhajajo iz različnih kultur in ver se bodo srečevali in romantično zapletali. Srečevali boste veliko ljudi, a zanimali vas bodo starejši od vas, bolj odgovorni, lahko pa tudi malo nenavadnega pogleda na svet. Všeč vam bodo ljudje, ki so duhovni, spiritualni in se z njimi lahko pogovarjate o duhovnih temah. Ljudje, ki imajo znanje in se s takimi temami soočajo tudi na svojem poklicnem področju. Zato boste v tem času pazljivo izbirali s kom se boste družili in s kom ne. Od drugih ljudi, posebej prejšnjih prijateljev pa se boste bolj umikali ter se iskali v ljubezni, ustvarjalnosti, otrocih, uspehu in znanju. Je pa to drugače za vas dober tranzit, saj daje ogromno ustvarjalnega potenciala.

RIBI ALI LUNA V RIBAH; Rahu bo prehajal vašo 4. hišo, Ketu pa 10. hišo, kar vam bo najbolj verjetno prineslo spremembo v službi, to je zamenjavo službe. Imeli pa boste željo po vodenju svoje kariere, zato vas lahko potegne v spremembo posla ali službe. Zaželeli se boste ukvarjati s drugačnim poslom, od tega, ki ste ga opravljali zdaj in bolj kot materialna varnost, vam bo pomemben izziv in pa to, da službo radi opravljate. Sprejeli boste odgovornost do tega, kaj zdaj opravljate, katero službo in če ste v resnici tam koristni ali ne. Saj ste kot oseba nagnjeni k temu, da delate s srcem, kar vam daje voljo in motivacijo in če v svojem delu ne uživate, postanete žalostni. V tem času bi vas lahko doletel tudi nenaden odpust iz službe. Boste pa v tistem, kar delate z veseljem v tem času dosegli uspeh in boste v poslu uspešni. Lahko sprejmete tudi novo zadolžitev ali novo odgovornost. Tudi pri tem novem delu boste najbrž precej uspešni, vendar s pomočjo discipline, vztrajnosti, trdega dela in rutine. Vendar boste zadovoljni, ko boste videli, da vam uspeva. Glede vaše kariere in posla boste bolj suvereni in odločni kot ponavadi, na trenutke pa se boste od službe in sodelavcev umaknili v vaš dom, kjer se bodo dogajale številne spremembe. V tem času boste želeli v vaš dom, v hišo ali stanovanje prinesti nekaj novega. Mogoče boste dom razširili in prenovili ali pa si boste kupili novo posest. Želeli boste namreč nekaj večjega v domu, želeli boste, da vaš dom izgleda bolj kraljevsko in imenitno. V ukvarjanje s domom in stvarmi v domu, boste včasih tudi prisiljeni, ne glede na vaše želje in interese. Želeli boste tudi potovati v tuje kraje, daleč stran od doma. Bi pa lahko v tujino odneslo vašega partnerja. S partnerjem bosta v tem obdobju zelo povezana in vajini skupni trenutki v dvoje, na samem, vam bodo veliko pomenili. Edino kar vas v tem času lahko ovira pri partnerstvu in odnosih je nerazumevanje v govoru, komunikaciji. Šum v komunikaciji pa bo lahko težava tudi na poslu, v poslovnih odnosih. Drugače pa lahko imate v vašem domu tudi nenavadne izkušnje, stik z duhovi ali kaj podobnega. Mogoče vas bo to zanimalo v tem času in boste priredili seanse klicanja duhov. Lahko pa v dom sprejmete tujca od daleč ali nenavadno žival. Veliko vam bo pomenila mama, ki vam bo izkazovala posebne trenutke naklonjenosti v tem obdobju. Ali pa bo mama pretiravala v obnašanju. Lahko se sprete z mamo in vas vrže iz stanovanja ali pa vi njo. Odvisno od obdobja v vašem življenju in postavitev planetov v vaši natalni karti. Ta tranzit lahko prinese možnost nakupa nepremičnine v tujini ali pa nakup večje posesti kot ste jo imeli do zdaj.

Če vas zanima kaj vam bo prinesel tranzit Rahu/Ketu v prihajajočih 18 mesecih, me kontaktirajte

KONTAKT

PONUDBA

You may also like...