Zakaj uporabljati eterična olja – Doterra

Eterična olja so dobila ime zaradi svojega vplivanja na naše eterično telo. Pa si poglejmo kaj sploh pomeni eterično telo in kako eterična olja dejansko vplivajo na naša telesa.

Ljudje imamo v prvi vrsti vsak svoje snovno telo ali snovni ovoj, to je vidno, gosto telo, ki se rodi, rase, se spreminja in razvija skozi naše življenje, nato propada in na koncu umre. Rečemo mu tudi fizično telo.

Poleg tega snovnega telesa pa ima vsako živo bitje tudi astralno telo ali astralni ovoj, ki ga s snovnim telesom povezuje tanka nit, po kateri teče življenjsko pomembna energija. Ko se ta nitka pretrga, se astralno telo loči od snovnega in ta umre.
Astralno telo sestoji iz treh plasti:
Praničnega ovoja, ki je finejši od telesnega, čeprav ima podobno obliko. Sestavljajo ga nadiji ali astralne cevi, po katerih se pretaka prana ali življenjska energija. Tukaj doživljamo občutke kot so vročina, mraz, lakota in žeja. Temu ovoju pravimo tudi eterično telo ali aura. To telo je v neposredni povezanosti z našim telesom.

Umskega ovoja, ki vsebuje samodejni um, pa tudi instinktivni ter podzavestni um, kjer potekajo samodejne funkcije vsakodnevnega življenja. Vseskozi je podvržen pritoku občutkov iz petih čutil, v njem pa izkušamo misli, dvome, vzhičenja, potrtost, razočaranja in druga čustva.

Intelektualnega ovoja, kjer razum nadzira in vodi samodejni um. V njem potekata razločevanje in odločanje. Tu je bivališče ega – to je občutek tistega, kar mislimo, da smo.

Poleg snovnega in astralnega telesa pa je na koncu prisotno tudi tako imenovano kavzalno telo, ki bi ga lahko poimenovali tudi semensko telo. Le – to vsebuje in hrani subtilne vtise naših izkušenj v obliki karme. Ti vtisi nadzirajo oblikovanje in rast drugih dveh teles – astralnega in snovnega – ter določajo vidike naslednjega rojstva. To telo se ob smrti skupaj s astralnim loči od snovnega in ostane z njim do naslednjega rojstva, ko se ta tri telesa zopet združijo.

Naše fizično telo je zelo pomembno. Saj se ga najbolj zavedamo ter na njem čutimo vse morebitne posledice »zanemarjanja« ali »ignoriranja«. Ni zastonj reklo: »Telo je tempelj za našo dušo«. Torej če lepo skrbimo za naše telo in ga ne zanemarjamo, se bo dobro počutila naša duša. Seveda velja tudi obratno, če bomo dobro skrbeli za blagor naše duše, se bo dobro počutilo naše telo. In tukaj nam lahko zelo pomagajo eterična olja.

Eterična olja ne vplivajo le na snovno telo, ampak tudi na naše eterično telo in tam zdravijo tudi vzroke naših zdravstvenih težav, ne le posledice. Od tega tudi ime eterična olja. Posežejo v eterično telo in nam dvigujejo vibracijo oziroma dovajajo energijo -prano za razrešitev težav, ki se pojavijo na umskem in intelektualnem ovoju, katere vzrok je v kavzalnem telesu, naši karmi. Karma vpliva na naše telo tako, da nam v določenih časovnih obdobjih (kar lahko pokaže Jyotish ali tarot analiza) povzroča telesne težave zaradi preteklih dejanj, kar pa nas naj bi motiviralo, da spremenimo napačna ravnanja, misli, negativna čustva pa preusmerimo v pozitivna. Saj ravno negativna čustva in misli ustvarjajo bolezni in telesne težave.

Dokazano je, da imajo eterična olja Doterra terapevtski učinek. Vplivajo namreč na naša čustva, nam dvigujejo razpoloženje in odganjajo tesnobo, strah, vznemirjenost, paniko in stres Zato pomagajo tudi pri depresiji. Torej preko snovnega telesa vplivajo na naše eterično telo in preko njega tudi na naš um – čustva ter naš ego, torej preko našega telesa posegajo na celotno astralno telo, ki nas obdaja. Pomagajo nam torej tako pri telesnih težavah, hkrati pa razrešujejo globje, karmične vzroke naših težav, ki se jih lahko v postopku zdravljenja začnemo zavedati. Zato je zanimivo tudi, kdo uporablja ta olja za zdravljenje. Ponavadi jih uporabljajo ljudje, ki so se že začeli zavedati svojih težav na podzavestnih in globljih ravneh in vedo, da bodo morali odpraviti tudi vzroke svojih bolezni, ne le posledice.

Povzeto po knjigi: Joga uma in telesa, Mladinska knjiga, 1998
Zapisala: Uršula Zakrajšek, Jyotish in tarot svetovalka, energijska svetovalka in Doterra wellness advocate

KONTAKT

PONUDBA

CENIK